Chalmers Sport & Technology fick i uppgift att tillgodose hinderparken under Göteborg Horse Show 2016 med ett hinder designat, utvecklat och byggt av studenter vid Chalmers Tekniska Högskola. Hindret hade inga förbestämda premisser gällande varken hindertyp eller design, men det extraordinära med detta projekt är att hindret utrustades med en sensor som mätte hur högt över hindret hästen hoppar.

Designen avgjordes genom en designtävling som vanns utav Cecilia Henje och därefter togs 8 studenter ut till en projektgrupp som arbetade med hindret. Projektgruppen bestod av: Josephine Eriksson, Maja Jacobsson, Louise Johansson, Marina Mossberg, Nilena Nilsson, Åsa Rogenfeldt, Chris Saplahidis, Linnea Sjöberg.

Hindret hölls hemligt in i det sista, 2 provhoppningar gjordes med projektgruppen för att testa hindret inför Scandinavium.

Hindret blev väl omnämnt i media runt om i världen, här nedan finns länkar till några av de artiklar som publicerades!

SVT – Chalmers satsar på hästsport

Sveriges Radio – Nytt hinder ska visa hästens prestation

Tidningen Ridsport – Premiär för världsunikt hinder

Cheval TV – Se Chalmers unika hinder här

Chalmershindret är nu ett årligt återkommande inslag på Göteborg Horse Show där det varje år ska testa en ny funktion. 2017 byggdes hindret för att mäta avståndet för avstamp och landning, vilket även detta blev en succé.

Anmälen för att delta i bygget av Chalmershindret 2018 är öppen fram till 25 september 2017. För mer information och anmälan besök Chalmers hemsida

chalmershindret

Här ser ni slutresultatet av hindret 2016 tillsammans med en del av projektgruppen och projektledare Magnus Karlsteen.

 

cst

gars