Ridlektionerna sker på GFRK på onsdagar kl. 08.00-09.00 och på fredagar kl. 14.00-15.00. Se till att vara på plats minst 30 min innan utsatt tid för att hinna göra iordning hästen. From. 2021 är lektionspriset 250 kr.

Ridlektionerna för kommande månad släpps på förmiddagen sista tisdagen i innevarande månad.
Exempel: lektionerna 6/11, 13/11, 20/11 & 27/11 2020 släpps förmiddagen den 27/10.
Varje grupp består av 4-6 ryttare, först till kvarn gäller.

På lektionssläppsdagen får man enbart anmäla sig till en lektion per vecka, alltså inte både onsdagen och fredagen i samma vecka. Detta för att ge möjligheten för så många som möjligt att rida så att det inte blir uppbokat båda dagarna av samma 6 personer.

Detsamma gäller köplatser, är det fullt onsdagen men inte fredagen får man alltså inte ställa sig i kö till onsdagen och även anmäla sig till fredagen utan du får enbart välja en av dagarna. Du får såklart ställa dig i kö till onsdagen men då får du inte anmäla dig till fredagen. Du får även anmäla dig till fredagen men då får du inte ställa dig i kö till onsdagen. Har båda kö, ställ dig då i kö till den dagen du helst rider.

Dagen efter lektionssläppet, från och med kl. 08.00, kommer det vara fritt fram att anmäla sig/ställa sig i kö till även den andra dagen. Detta för att vi ändå vill fylla platserna för att kunna upprätthålla två lektioner per vecka.

Om det är färre än 4 anmälda måndag (för onsdagslektionen) och onsdag (för fredagslektionen) förmiddag skickas förfrågan ut ifall den/de anmälda vill genomföra lektionen ändå fast till högre pris och därmed dela på den/de icke uppfyllda platserna. Är detta något gruppen väljer att inte göra ställs lektionen in torsdag lunch dagen innan tänkt lektion.

Vid köplats så tar du en printscreen på din köplats och postar i GARS rid- och medlemsgruppen på facebook under meddelandet för den ridlektionen. Du hittar din köplats på Mina aktiviteter, längst ned på sidan.

Om du får förhinder kan du själv sälja din lektion via GARS rid- och medlemsgruppen på facebook. Det är först reservplatserna som har förtur i den nummerordning de har saknas reserver anpassas först till kvarn. Du hittar reservlistan på samma facebook-grupp. Du lämnar ett meddelande, på din bokade lektion, om vem som köpt lektionen av dig genom att på Startsidan trycka på den gröna pratbubblan på gällande lektion och att du sålt lektionen och namnet på den person som köpt din lektion, denna information ska också mailas till ridlektion@gars.nu. OBS! Du är fortfarande betalningsskyldig. Såld lektion löses alltså enklast med swish från köparen till dig men att du själv betalar in fakturan.

Hittar du ingen köpare så ska du Avboka lektionen! Detta gör du via Mina aktiviteter – Information – avboka lektionen. Då våra lektioner är bindande kommer en faktura på beloppet ställas ut ändå som du är betalningsskyldig till. Avboka lektionen så att läraren kan se att alla inte kommer delta och på så vis låta rätt häst vila.

Övrigt fyll gärna in vikt, längd och relevant info om dig själv på inställningar som du hittar om du trycker på ditt namn. Ha även gärna rutan om utskick urkryssad så du får mail om det skulle hända något.

Under Min ekonomi kommer du hitta fakturorna för ridlektionerna, dessa ställs ut i slutet på månaden. Under Meddelanden kan du skicka meddelanden till kansliet, exempelvis ekonomi, om det skulle vara något.