Årsbrev 2023

Hej alla GARS-medlemmar! 

Året börjar nå sitt slut och därmed är det dags för en tillbakablick på vad vi i styrelsen jobbat med och annat skoj som hänt under året! Inte nog med det så kommer vi först att avslöja lite planer för nästa år. Nu kör vi! 

2024

En SM-uttagning i form av kurs liknande den som hölls i år kommer att anordnas på GFRK den 10 mars. Mer info kommer inom kort på facebooksidan samt information om hur man anmäler sig. Var och när SM kommer att hållas är tyvärr inte spikat än men vi återkommer när vi vet mer! 

Datum för årsmöte är däremot spikat! Onsdag den7 februari klockan 18:00. Välkomna!

Många av medlemmarna i den sittande styrelsen har studerat klart till sommaren, därmed behöver styrelsen fyllas på med nya medlemmar! Så, vill du vara med och tycka till i GARS? Få möjligheten att vara med och bestämma och planera aktiviteter i framtiden som styrelsemedlem? Samt såklart hänga med ett gäng glada engagerade hästtokiga personer! Vi söker just nu medlemmar som vill sitta med i styrelsen till nästa år. Ansök till valberedningen@gars.nu! Har du frågor och är nyfiken på vad vi i GARS-styrelsen gör? Maila till ordforande@gars.nu. Mer info om posterna kommer snart i våra medier! 

Priset för ridlektionerna kommer att fortsätta vara 299kr även nästa år och det är fortsatt Maria som kommer att hålla i lektionerna. 

Värt att notera är att terminstiderna för medlemskap i GARS har sedan årsmötet ändrats. Numera är ett medlemskap för vårterminen giltigt 1 mars – 30 september och för höstterminen 1 oktober – sista februari. 

Nu ser vi tillbaka på allt roligt som skett 2023! 

VT 2023

Första aktiviteten genomfördes i februari när ett gäng GARS:are åkte till Linköping för hopptävling och sittning tillsammans med LARK:are. En händelserik och rolig helg var det! 

I februari arrangerades en kurs i hoppning och dressyr, med möjlighet att bli uttagen och tävla för GARS i student-SM. I år hade vi i GARS äran att styra Student-SM, därmed arrangerades detta på GFRK i maj. Flera grymma GARS-ryttare tävlade med lyckade resultat! Utöver några individuella placeringar lyckades dressyrlaget knipa en förstaplats och i lagkombinerad hoppning och dressyr tog GARS en tredjeplats. Bra jobbat alla som deltog både i tävlingar och som funktionärer!

HT 2023

Höstterminen startades med en lyckad “after ride” då ett gäng samlades för en äventyrlig 5-kamp med såväl tjurridning som skytte vilken avslutades med några glas vin. Värdig vinnare av kampen var Sigrid! Inte långt efter detta genomfördes ännu en aktivitet då några medlemmar tog en middag på Moon Thai Kitchen vilket var både trevligt och gott!

I november anordnades en kurs med teori och dressyrlektion. Tre taggade GARS:are deltog tillsammans med ett gäng andra GFRK-medlemmar. Väldigt lärorikt! 

I slutet av november och början av december hade vi även GARS-mästerskap i hoppning och dressyr på GFRK i samband med klubbmästerskapet. 

GARS mästare i hoppning blev följande:

1. Emelie Gille

2. Klara Segerström

3. Viktoria Morell

GARS mästare i dressyr blev följande:

1.  Tora Dirke Lundberg

Bra jobbat!

Året avslutades i helgen med en trevlig julavslutning hemma hos Moa. 

Vi i styrelsen vill tacka för ett härligt år och ser fram emot nästa termin! Vi hoppas att intresset för lektioner och andra aktiviteter kommer fortsätta. Har du några bra idéer, frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta någon av oss i styrelsen!  

God fortsättning, vi ses i stallet 2024!