Ridlektionerna sker på GFRK på fredagar kl. 14.00-15.00. Se till att vara på plats minst 30 min innan utsatt tid för att hinna göra iordning hästen. From. 2023 är lektionspriset 299 kr.

Ridlektionerna för kommande månad släpps på förmiddagen sista tisdagen i innevarande månad.
Exempel: lektionerna 6/11, 13/11, 20/11 & 27/11 2020 släpps förmiddagen den 27/10.
Varje grupp består av 5-8 ryttare, först till kvarn gäller.

På lektionssläppsdagen får man anmäla sig till två lektion kommande månad. Detta för att ge möjligheten för så många som möjligt att rida så att inte alla tillfällen blir uppbokade av samma 8 personer varje gång.

Dagen efter lektionssläppet, från och med kl. 08.00, kommer det vara fritt fram att anmäla sig till fler lektioner.

Om det är färre än 5 anmälda onsdag förmiddag skickas förfrågan ut ifall den/de anmälda vill genomföra lektionen ändå fast till högre pris och därmed dela på den/de icke uppfyllda platserna. Är detta något gruppen väljer att inte göra ställs lektionen in torsdag lunch dagen innan tänkt lektion.

Vid köplats så tar du en printscreen på din köplats och postar i GARS rid- och medlemsgruppen på facebook under meddelandet för den ridlektionen. Du hittar din köplats på Mina aktiviteter, längst ned på sidan.

Om du får förhinder kan du sälja din lektion via GARS rid- och medlemsgrupp på facebook. Det är först reservplatserna som har förtur i den nummerordning de har. Du kan se vilka personer som har reservplatser genom att kolla kommentarerna under den ridlektionen du vill sälja på GARS rid- och medlemsgrupp. Skulle det inte finnas någon reserv kan du sälja till valfri person inom GARS. Om det är mindre än 24 timmar kvar till ridlektionen måste du först kolla om du fått en häst tilldelad på Hippocrates. Har du fått tilldelad häst måste personen du säljer till kunna rida samma häst! Klicka här för att se viktgränser på hästarna.

Säljer du din lektion ska du lägga in som kommentar i Hippocrates (klicka på den gröna pratbubblan på gällande lektion) att du sålt den och till vem, därefter mailar du samma information till ridlektion@gars.nu. Har den personen aldrig ridit för Maria förut ska även kunskapsnivå på den du sålt till mailas till maria.clauss@gfrk.se, lägg då också till i kommentaren på Hippocrates att kunskapsnivå skickats på mail.
OBS! Du är fortfarande betalningsskyldig. Såld lektion löses alltså enklast med swish från köparen till dig men att du själv betalar in fakturan.

Hittar du ingen köpare så ska du Avboka lektionen! Detta gör du via Mina aktiviteter – Information – avboka lektionen. Då våra lektioner är bindande kommer en faktura på beloppet ställas ut ändå som du är betalningsskyldig till. Avboka lektionen så att läraren kan se att alla inte kommer delta och på så vis låta rätt häst vila.

Övrigt fyll gärna in vikt, längd och relevant info om dig själv på inställningar som du hittar om du trycker på ditt namn. Ha även gärna rutan om utskick urkryssad så du får mail om det skulle hända något.

Under Min ekonomi kommer du hitta fakturorna för ridlektionerna, dessa ställs ut i slutet på månaden. Under Meddelanden kan du skicka meddelanden till kansliet, exempelvis ekonomi, om det skulle vara något.